Az egyszerű és gyorsan elkészíthető diós csók receptjét Blahunka Ági küldte.
Hozzávalók:
5 db tojásfehérje
20 dkg cukor
10 kanál hideg víz
20 dkg darált mandula
30 dkg darált dió
2 evőkanál amorettó likőr
2 kávéskanál juharszirup
1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
5 tojás fehérjét felverünk 20 dkg cukorral és 10 kanál hideg vízzel. A felvert fehérjéhez hozzá tesszük a 30 dkg darált diót és még kb. 14-20 dkg darált mandulát. Az elkészített anyagokhoz még adunk 1-2 evőkanál amorettó likőrt és két kanál segítségével kis gombócokat rakunk a tepsibe, amelyet sütőpirral bélelünk ki.
Előmelegített sütőben kb. 200 fokon megsütjük a gombócokat. A megsült gombócokat felolvasztott csokoládéval vonjuk be. Ezáltal még ízletesebb lesz a diós csók.