2010.12.05.
19:29

Írta: MagicKitchen

Diós csók

Az egyszerű és gyorsan elkészíthető diós csók receptjét Blahunka Ági küldte. 

 

Hozzávalók:
5 db tojásfehérje 
20 dkg cukor 
10 kanál hideg víz 
20 dkg darált mandula 
30 dkg darált dió 
2 evőkanál amorettó likőr 
2 kávéskanál juharszirup 
1 tábla étcsokoládé

 

Elkészítés:
5 tojás fehérjét felverünk 20 dkg cukorral és 10 kanál hideg vízzel. A felvert fehérjéhez hozzá tesszük a 30 dkg darált diót és még kb. 14-20 dkg darált mandulát. Az elkészített anyagokhoz még adunk 1-2 evőkanál amorettó likőrt és két kanál segítségével kis gombócokat rakunk a tepsibe, amelyet sütőpirral bélelünk ki.
Előmelegített sütőben kb. 200 fokon megsütjük a gombócokat. A megsült gombócokat felolvasztott csokoládéval vonjuk be. Ezáltal még ízletesebb lesz a diós csók.

Szólj hozzá!

Címkék: csók dió apró recept mandula diós gluténmentes egyszerű elkészíthető gyosan süti;hősnők

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhavarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr342495160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása