2010.12.05.
19:42

Írta: MagicKitchen

Mascarponés gesztenye torta - lisztérzékenyeknek is!!!!!

 Hozzávalók:


2 db tojás 
4 dkg vaj 
5 dkg étcsokoládé 
2 evőkanál darált dió 
2 evőkanál liszt 
4 dkg cukor 

A krémhez:
1 doboz 25 dkg-as mascapone sajt 
3 dl tejszín 
25 dkg gesztenye massza (házi készítésű) 
4 dkg porcukor 
1 tábla étcsokoládé (nem kell egy egész) 

Elkészítés:


A tészta készítésénél felolvasztjuk a vajat és az étcsokit, langyos belekeverjük a tojássárgáját, majd a lisztet és a diót. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral és a tésztához adjuk. Egy 26-cm-es gömbölyű formát kivajazunk és lisztezünk, így tesszük bele a tésztát és megsütjük, kb. 15 perc alatt.
Én csak házi készítésű gesztenyét szoktam használni, bármilyen ilyen jellegű süteménynél. Egy kicsit meglazítjuk a mascapone sajtkrémet, és beletesszük a 25 dkg gesztenyemasszát, utána felverjük keményre a tejszínhabot, és ebbe a vége felé beleteszünk dr.otker fixálót és cukrot. A két anyagot összekeverjük és rásimitjuk a kész tortalapra. (Kolléganőm darált keksszel készíti el a sütemény alját.)
A tejére: felolvasztjuk az étcsokit 5-6 kanál tejszínnel és ezt öntjük a krémet öntjük a tetejére. Itt is változtattam, mivel a kolléganőm a tetejére 3 dl tejszínt felforral és ha kihült, abba teszi bele az 1 tábla étcsokit. Így a teteje krémesebb lesz.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető, lisztérzékenyeknek is ajánlom, mivel csak 2 evőkanál liszt kell a tésztájába.

 

Ezt a receptet is Blahunka Ági küldte, köszönjük Neki!!!

Szólj hozzá!

Címkék: torta gesztenye mascarpone hősnők lisztérzékenyeknek

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhavarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr542495191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása