Hozzávalók:
2 db tojás
4 dkg vaj
5 dkg étcsokoládé
2 evőkanál darált dió
2 evőkanál liszt
4 dkg cukor
A krémhez:
1 doboz 25 dkg-as mascapone sajt
3 dl tejszín
25 dkg gesztenye massza (házi készítésű)
4 dkg porcukor
1 tábla étcsokoládé (nem kell egy egész)
Elkészítés:
A tészta készítésénél felolvasztjuk a vajat és az étcsokit, langyos belekeverjük a tojássárgáját, majd a lisztet és a diót. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral és a tésztához adjuk. Egy 26-cm-es gömbölyű formát kivajazunk és lisztezünk, így tesszük bele a tésztát és megsütjük, kb. 15 perc alatt.
Én csak házi készítésű gesztenyét szoktam használni, bármilyen ilyen jellegű süteménynél. Egy kicsit meglazítjuk a mascapone sajtkrémet, és beletesszük a 25 dkg gesztenyemasszát, utána felverjük keményre a tejszínhabot, és ebbe a vége felé beleteszünk dr.otker fixálót és cukrot. A két anyagot összekeverjük és rásimitjuk a kész tortalapra. (Kolléganőm darált keksszel készíti el a sütemény alját.)
A tejére: felolvasztjuk az étcsokit 5-6 kanál tejszínnel és ezt öntjük a krémet öntjük a tetejére. Itt is változtattam, mivel a kolléganőm a tetejére 3 dl tejszínt felforral és ha kihült, abba teszi bele az 1 tábla étcsokit. Így a teteje krémesebb lesz.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető, lisztérzékenyeknek is ajánlom, mivel csak 2 evőkanál liszt kell a tésztájába.
Ezt a receptet is Blahunka Ági küldte, köszönjük Neki!!!