2010.12.06.
05:58

Írta: MagicKitchen

Málnás-vaníliás szelet

 

 

....ez készült a hétvégén :-)!!!

Hozzávalók:


·        3 tojás

·        12 dkg cukor

·        12 dkg liszt

·        ½ csomag sütőpor a piskótához

·        60 dkg málna vagy vegyes bogyós gyümölcs (lehet mirelit is)

·        1 csomag vaníliás pudingpor

·        4 ek víz

·        12 dkg cukor

·        4 lapzselatin a málna- (gyümölcs) krémhez

·        3 csomag vaníliás pudingpor

·        1 liter tej

·        15 dkg cukor a vaníliakrémhez

 

A tetejére 2 csomag keksz vagy 5 dl tejszín 2 cs. Zselatinfix

 

Elkészítés:


A tojásból, cukorból és a sütőporos lisztből piskótát készítünk egy kimargarinozott, lisztezett közepes méretű tepsiben, 180 fokon cca. 15 perc alatt arany-barnára, megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

 

A málna, gyümölcskrémhez a málnát (bogyós gyümölcsöt) a cukorral összekeverünk, fakanállal kissé összetörjük, majd az egy csomag pudingport kikeverjük 4 evőkanál vízzel és a málnát felfőzzük vele. A lapzselatint megáztatjuk, majd a kész forró gyümölcskrémhez keverjük, amelyet ezek után a piskótára kenünk egyenletesen.

 

 

A vaníliakrémhez a pudingport a cukorral és 3 dl tejjel kikeverjük, a többi tejet felforraljuk, majd a kikevert pudingport beleöntjük, és sűrű pudinggá összefőzzük. A kész pudingot óvatosan a gyümölcskrémes piskótára kenjük.

Az egyik variáció szerint a puding tetejére kekszet rakunk egy rétegben szorosan egymás mellé. Kicsit hagyjuk hűlni, aztán letakarjuk fóliával, hogy a keksz megpuhuljon. Egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk.

 

 

Tálaláshoz a keksznek megfelelő méretű kockákra vágjuk.

 

Nálunk ha „nincs idő” az egy éjszakás kekszpuhítós „érlelésre”, mert az éhes édesszájú családtagok alig várják, hogy az asztalra kerüljön az édesség, akkor a kekszes réteg helyett tejszínnel koronázom meg. Ehhez a tejszínt habverővel felverem, közben fokozatosan hozzáadagolom a zselatinfixet és a legvégén egy kis vaníliás cukrot. Ekkor sem árt, ha állni hagyjuk egy órát a sütit, de ha „nincs rá idő”, azonnal tálalhatjuk.  

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyors gyümölcsös hősnők málnás vaníliás szelet

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhavarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr492495234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása