2010.12.08.
05:07

Írta: MagicKitchen

Édeskrumpli fetával

 

 
Hozzávalók:

3 nagy édeskrumpli
5 kisebb lilahagyma
12-15 gerezd fokhagyma
1,5 dl olívaolaj
2-3 kk kakukkfű
1/2 kk oregánó
½ kk só
Kevés durvára őrölt tarkabors
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Elkészítés:

Az édekrumplikat, lila-és fokhagymákat meghámozzuk, ez utóbbi kivételével 2x3 cm-es darabokra vágjuk őket.
A fűszereket az olajjal kikeverjük egy kistálban és aztán a felaprított édeskrumpli és hagymák egyvelegére öntjük és jól összekeverjük, hogy minden darab fűszeres-olajos legyen. Tűzálló tálba öntjük és először 10 percig lefedve, majd fedetlenül újabb 10 percig sütjük 180-200 fokon.
 
Amikor megpuhultak a zöldségdarabok, apró kockákra vágott fetával megszórjuk.
 
Önmagában, vagy köretként is tálalhatjuk.
 

Szólj hozzá!

Címkék: fokhagyma egytálétel egyszerűen lilahagyma feta elkészíthető hősnők édeskrumpli/sweetpoteto

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhavarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr612498788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása