2010.12.07.
04:32

Írta: MagicKitchen

Receptverseny - Mandulás tekercs ) gluténmentes


Hozzávalók:


15 dkg vaj 
10 dkg cukor 
7 dkg liszt 
10 dkg étcsokoládé 
10 dkg darált mandula 
5 db tojás 

A krémhez:
2 db tojás 
15 dkg porcukor 
4 dl habtejszin

Elkészítés:
A tésztához felolvasztjuk a vajat, és a 10 dkg csokit, ha langyos belekeverjük a tojássárgájákat, majd a lisztet és a mandulát. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét cukorral, és a tésztához adjuk. Egy sütőpapirral fedett sütőlapra, egy négyszögletes formába rá simitjuk, és 180 fokon 15-20 percig sütjük. Ha kész nedves konyharuhával feltekerjük.
Krém elkészítése: 2 egész tojást 15 porcukorral vízgőz felett felfőzzük. Ha kihült hozzáadunk kb. 10 dkg vajat, ezt habosra keverjük és mandula aromát adunk hozzá. Felverünk kb. 4 dl habtejszint, hozzáadunk fixálót, és óvatosan belekeverjük a vajas krémet.
Hütőbe tesszük és ezzel a krémmel megkenjük a piskótát, és feltekerjük. A tetejére felolvasztunk gőz felett 10 dkg étcsokit, kb 1 dl tejszinnel, és ezt még a sütemény tetejére kenjük.

A receptet köszönjük Blahunka Áginak

Szólj hozzá!

Címkék: gluténmentes receptverseny hősnők csokis mandulatorta

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhavarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr902498717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása