....ez készült a hétvégén :-)!!!
Hozzávalók:
· 3 tojás
· 12 dkg cukor
· 12 dkg liszt
· ½ csomag sütőpor a piskótához
· 60 dkg málna vagy vegyes bogyós gyümölcs (lehet mirelit is)
· 1 csomag vaníliás pudingpor
· 4 ek víz
· 12 dkg cukor
· 4 lapzselatin a málna- (gyümölcs) krémhez
· 3 csomag vaníliás pudingpor
·
· 15 dkg cukor a vaníliakrémhez
A tetejére 2 csomag keksz vagy
Elkészítés:
A tojásból, cukorból és a sütőporos lisztből piskótát készítünk egy kimargarinozott, lisztezett közepes méretű tepsiben, 180 fokon cca. 15 perc alatt arany-barnára, megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A málna, gyümölcskrémhez a málnát (bogyós gyümölcsöt) a cukorral összekeverünk, fakanállal kissé összetörjük, majd az egy csomag pudingport kikeverjük 4 evőkanál vízzel és a málnát felfőzzük vele. A lapzselatint megáztatjuk, majd a kész forró gyümölcskrémhez keverjük, amelyet ezek után a piskótára kenünk egyenletesen.
A vaníliakrémhez a pudingport a cukorral és
Az egyik variáció szerint a puding tetejére kekszet rakunk egy rétegben szorosan egymás mellé. Kicsit hagyjuk hűlni, aztán letakarjuk fóliával, hogy a keksz megpuhuljon. Egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk.
Tálaláshoz a keksznek megfelelő méretű kockákra vágjuk.
Nálunk ha „nincs idő” az egy éjszakás kekszpuhítós „érlelésre”, mert az éhes édesszájú családtagok alig várják, hogy az asztalra kerüljön az édesség, akkor a kekszes réteg helyett tejszínnel koronázom meg. Ehhez a tejszínt habverővel felverem, közben fokozatosan hozzáadagolom a zselatinfixet és a legvégén egy kis vaníliás cukrot. Ekkor sem árt, ha állni hagyjuk egy órát a sütit, de ha „nincs rá idő”, azonnal tálalhatjuk.