Hozzávalók:
3 nagy édeskrumpli
5 kisebb lilahagyma
12-15 gerezd fokhagyma
1,5 dl olívaolaj
2-3 kk kakukkfű
1/2 kk oregánó
½ kk só
Kevés durvára őrölt tarkabors
.jpg)
Elkészítés:
Az édekrumplikat, lila-és fokhagymákat meghámozzuk, ez utóbbi kivételével 2x3 cm-es darabokra vágjuk őket.
A fűszereket az olajjal kikeverjük egy kistálban és aztán a felaprított édeskrumpli és hagymák egyvelegére öntjük és jól összekeverjük, hogy minden darab fűszeres-olajos legyen. Tűzálló tálba öntjük és először 10 percig lefedve, majd fedetlenül újabb 10 percig sütjük 180-200 fokon.
Amikor megpuhultak a zöldségdarabok, apró kockákra vágott fetával megszórjuk.
Önmagában, vagy köretként is tálalhatjuk.
.jpg)