2010.11.30.
05:37

Írta: MagicKitchen

NewYorki sajttorta

  Életem első sajttortáját évekkel ezelőtt ettem egy STARBUCKS-ban. Rögtön a kedvenceim közé sorolódott. Nálunk mindenki szereti és nem tart sokáig elkészíteni, így elég sűrűn kerül az asztalra. 

 Hozzávalók:

 

20 dkg darált keksz,

5 dkg „BACKMIT” cukrozott darált dió,

10-15 dkg olvasztott margarin.

5 doboz Philadelphia krém

15 dkg cukor

1 vaniliás cukor

1dl tejföl

1 citrom reszelt héja

3 egész tojás

1,5 kanál liszt

Elkészítés

A kekszet, diót, és amargarint a tésztaalapnak összedolgozzuk, majd a tortaforma alján eloszlatjuk és elnyomkodjuk egyenletesre, aztán cca 5-10 percig kicsit átsütjük.

 

Amíg kihűl a kekszes alap a formában, addig összekeverjük habverővel a sajtkrémet a cukorral, vaniliás cukorral, tejföllel és a reszelt citromhéjjal,majd a végén hozzákeverjük a 3 tojást egyenként és a 1,5 kanál lisztet.

 

Ezt a masszát ráöntjük a kekszes alapra és 165 fokon sütjük kb 50 percig világos barnásra. Nem baj ha lágynak tűnik, ha kihűl, szilárdul.

 

 

 

 

 

 

Egy éjszakát érdemes a hűtőben hagyni tálalás előtt. 

Szólj hozzá!

Címkék: new york egyszerű torták sajttorta hősnők

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhavarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr352485216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása