Hozzávalók:
15 dkg vaj
10 dkg cukor
7 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé
10 dkg darált mandula
5 db tojás
A krémhez:
2 db tojás
15 dkg porcukor
4 dl habtejszin
Elkészítés:
A tésztához felolvasztjuk a vajat, és a 10 dkg csokit, ha langyos belekeverjük a tojássárgájákat, majd a lisztet és a mandulát. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét cukorral, és a tésztához adjuk. Egy sütőpapirral fedett sütőlapra, egy négyszögletes formába rá simitjuk, és 180 fokon 15-20 percig sütjük. Ha kész nedves konyharuhával feltekerjük.
Krém elkészítése: 2 egész tojást 15 porcukorral vízgőz felett felfőzzük. Ha kihült hozzáadunk kb. 10 dkg vajat, ezt habosra keverjük és mandula aromát adunk hozzá. Felverünk kb. 4 dl habtejszint, hozzáadunk fixálót, és óvatosan belekeverjük a vajas krémet.
Hütőbe tesszük és ezzel a krémmel megkenjük a piskótát, és feltekerjük. A tetejére felolvasztunk gőz felett 10 dkg étcsokit, kb 1 dl tejszinnel, és ezt még a sütemény tetejére kenjük.
A receptet köszönjük Blahunka Áginak